Enkel, ugnsgratinerad kyckling med smak av paprika och tomat.
Perfekt till middag en vanlig vardag! Grädde, tomatpuré och ajvar relish (kryddig paprikaröra) är bra basvaror att ha hemma.
Tomaterna kan bytas mot röd eller gul paprika. Servera gärna med blomkålsris och en god sallad.
Ingredienser för 4 portioner
- 600g kycklingfileer
- smör, att steka i
- salt, efter smak
- peppar, efter smak
- 2 dl vispgrädde
- 2 msk tomatpuré
- 3 msk ajvar relish
- 1 tsk oregano
- 8 st körsbärs- eller plommontomater
- 2 dl riven ost
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Bryn kycklingfiléerna i smör och krydda med salt och peppar.
- Smöra en ugnssäker form och lägg i kycklingfiléerna.
- Blanda vispgrädde, tomatpuré, ajvarrelish och oregano.
- Skiva tomaterna.
- Häll gräddblandningen över kycklingen, lägg på tomater och strö över osten.
- Gratinera i mitten av ugnen i cirka 35 minuter, tills kycklingen är genomstekt.
Betyg: ? (av *****)